Dr. Dókáné Szekér Ilona
Természetgyógyász tanácsadó, oktató
Az évszakonkénti méregtelenítés fontos a krónikus fáradtság felszámolásában.
RészletekAz érzékeny embereknek nagy probléma az időjárás változása.
RészletekJanuárban sokkal többet ér egy magyar alma, mint egy adag melegházi eper.
RészletekSzeretettel meghívok minden érdeklődőt, december 3-án a a MagNet Házban tartott előadásomra. Az előadás témája a szenvedélybetegségek.
RészletekA természetes életmód fontos eleme az évszakok szerinti étrend.
RészletekAz életerőnk meghatározó tényező.Pontosabban minősít, mint a testsúlyunk.A célunk az, hogy nagy életerővel rendelkezzünk.Ezt az évszakoknak megfele...
RészletekAz évszakok szerinti étkezésben a március a böjti ételeket, vagy a speciális méregtelenítést jelenti.
RészletekFőzzünk együtt tejmentes ételeket gyakorlott természetgyógyásszal Diósdon! Laktóz- és tejfehérje érzékenyek számára ideális ételek elkészítése a p...
RészletekŐsszel az időjárás is egyre hűvösebbre fordul, sok hurutos megbetegedés okozója, ha a táplálkozás nem megfelelő. Egy rövidebb 3-4 napos következet...
RészletekEgészségünk egy egyensúly eredménye.Sok dologra kellene figyelnünk.
RészletekSegítség nélkül nehéz. Szakíts örökre a rossz szokásaiddal.
RészletekA testünkben leghatalmasabb energia felett a máj rendelkezik.Sokrétű feladata van,zsíranyagcsere, koleszterin csökkentés, és az epetermelés, vitami...
RészletekNapjainkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást.Elődeink szokásainak felelevenítése,táplálkozási ismereteinek továbbadása fo...
RészletekSokféle tanácsot kaphat, aki szeretne egészségtudatosan étkezni. Lúgosítson, vagy legyen vegetáriánus, vagy flexibilis vegetáriánus, esetleg hagyj...
RészletekA lúgos böjt a hétköznapokban is könnyen kivitelezhető, a gyümölcsökkel és zöldségekkel teli étrend ráadásul élvezetes is!
RészletekOptimális esetben 2 hétig végezzük!
Zöldségeket, és gyümölcsöket együnk, ez beleillik a Húsvét előtti böjtölésbe is. Elhagyjuk a savasító ételeket: gabonafélék, hüvelyesek, húsokat, és az alkoholt. A lúgos táplálkozás jó hatással van az egészségünkre, értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, rostokkal látja el testünket.
Válogathatunk a gombák, diófélék, csírák, magvak, zöldfűszerek közül. Ez az étrend egészségessé, és karcsúvá tesz. Ez nem fogyókúra, terhesség, és szoptatás alatt nem javasolt.
A siker érdekében naponta 3 alkalommal lehet enni. Kerülni kell a kelbimbót, spárgát. Külön ajánlom az allergiásoknak, így szezon előtt megerősítené a szervezetüket.
Néhány javaslat a reggelihez: gyümölcs, préselt gyümölcslé, zabpehellyel, ebéd: saláta, vagy zöldség, nyersen, vagy párolva, vacsora: zöldségleves, vagy párolt zöldség
Két főétkezés között lehetőleg ne együnk, ha mégis megéheznénk, együnk néhány mandulát vagy paradiót!
Még nem szólt hozzá senki!
* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!