Dr. Dókáné Szekér Ilona
Természetgyógyász tanácsadó, oktató
Az évszakonkénti méregtelenítés fontos a krónikus fáradtság felszámolásában.
RészletekAz érzékeny embereknek nagy probléma az időjárás változása.
RészletekJanuárban sokkal többet ér egy magyar alma, mint egy adag melegházi eper.
RészletekSzeretettel meghívok minden érdeklődőt, december 3-án a a MagNet Házban tartott előadásomra. Az előadás témája a szenvedélybetegségek.
RészletekA természetes életmód fontos eleme az évszakok szerinti étrend.
RészletekAz életerőnk meghatározó tényező.Pontosabban minősít, mint a testsúlyunk.A célunk az, hogy nagy életerővel rendelkezzünk.Ezt az évszakoknak megfele...
RészletekAz évszakok szerinti étkezésben a március a böjti ételeket, vagy a speciális méregtelenítést jelenti.
RészletekFőzzünk együtt tejmentes ételeket gyakorlott természetgyógyásszal Diósdon! Laktóz- és tejfehérje érzékenyek számára ideális ételek elkészítése a p...
RészletekŐsszel az időjárás is egyre hűvösebbre fordul, sok hurutos megbetegedés okozója, ha a táplálkozás nem megfelelő. Egy rövidebb 3-4 napos következet...
RészletekEgészségünk egy egyensúly eredménye.Sok dologra kellene figyelnünk.
RészletekSegítség nélkül nehéz. Szakíts örökre a rossz szokásaiddal.
RészletekA testünkben leghatalmasabb energia felett a máj rendelkezik.Sokrétű feladata van,zsíranyagcsere, koleszterin csökkentés, és az epetermelés, vitami...
RészletekNapjainkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást.Elődeink szokásainak felelevenítése,táplálkozási ismereteinek továbbadása fo...
RészletekSokféle tanácsot kaphat, aki szeretne egészségtudatosan étkezni. Lúgosítson, vagy legyen vegetáriánus, vagy flexibilis vegetáriánus, esetleg hagyj...
RészletekA lúgos böjt a hétköznapokban is könnyen kivitelezhető, a gyümölcsökkel és zöldségekkel teli étrend ráadásul élvezetes is!
RészletekAki követi az évszakok változását az étrendjével is,egészségesebben étkezik.Gazdag szakirodalma van ennek, az a sikeres, aki életvitelébe be tudja ezt illeszteni.Az eredmény jobb közérzet, friss, újító gondolatok, estleg néhány kiló mínusz a testsúlyunkban.
Márciusban fogyasszunk babféléket, zellert, répaféléket, lencsét, borsót.Ízesítsük fokhagymával,friss hagymaszárral.Tálaláskor vágjuk bele a petrezselyem zöldjét.A túrót friss füvekkel keverjük, úgymint gyermekláncfűvel,csalánnal, cickafarkkal, mentával, sóskával, így gyógyító eledelt kapunk.Friss gyümölcs híján marad az alma, és a szárított gyümölcsök.Hidegebb napokon jó hatású a zabpehely, zabkása.
A téli időszak alatt kalóriadús ételeket fogyasztottunk, azonban a tavasz a szervezet újjászületése is Alkalmazzuk magunkra a természet törvényeit, és a testünk elégedett lesz!
Még nem szólt hozzá senki!
* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!